Vacature coach/projectleider

Mentor vzw wenst in te zetten op de uitdagingen die de verhoogde instroom van vluchtelingen sinds 2015 met zich meebrengt. Via begeleiding, opleiding en tewerkstelling willen we de vluchtelingen ondersteunen. Daarnaast willen we tegemoet komen aan de toenemende vraag van bedrijven naar gemotiveerde arbeidskrachten.
Mentor vzw werkt mee aan een innovatief project waarbij laaggeschoolde vluchtelingen gedurende maximum 6 maanden een opleiding volgen op de werkvloer van een maatwerkbedrijf onder begeleiding van (een interne en) een externe coach. Om dit nieuwe project vorm te geven en aan te sturen zijn we op zoek naar een:

Coach / projectleider
Begeleiding van vluchtelingen naar werk via een opleiding in een reguliere functie binnen een maatwerkbedrijf


 

Functie

Als coach:

 • sta je in voor de toeleiding van de deelnemer (vluchteling) naar een geschikte leerwerkplek. Je bekijkt hiertoe het wensberoep en gaat na waar de vluchteling passende technische en arbeidsattitudes kan aanleren in een maatwerkbedrijf in West-Vlaanderen.
 • Je bespreekt en volgt de randvoorwaarden zoals mobiliteit, kinderopvang, huisvesting op en zoekt hiervoor een geschikte oplossing. Je fungeert als vertrouwenspersoon en ankerfiguur in de begeleiding van de vluchteling. Je stippelt het gewenste traject uit samen met de deelnemer (opleiding / eventueel volgen van Nle les / begeleiding bij OCMW / ....) .
 • Je geeft, in nauwe samenwerking met het maatwerkbedrijf en de deelnemer, vorm aan de leeromgeving: opstellen van een opleidingsplan, betrekken van de werkvloerbegeleider in de uitwerking van het opleidingsplan en de vordering van het opleidingsplan opvolgen. Er is aandacht voor taal- en culturele aspecten.
 • Als de deelnemer de beoogde doelstellingen van het opleidingsplan behaalt, worden samen acties vastgelegd om een job te vinden in een regulier bedrijf of eventueel door te stromen naar een reguliere functie binnen het maatwerkbedrijf.
 • De coach volgt de deelnemer op na de indiensttreding.

Als projectleider:

 • Vorm je een team met 3 andere halftijdse coaches, je werkt zeer nauw met hen samen.
 • Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en praktisch coördineren van alle activiteiten met betrekking tot het project.
 • Je staat mede in voor de ontwikkeling, verfijning en toepassing van methodieken om dit project zo goed mogelijk vorm te geven.
 • Je neemt deel aan intervisiemomenten.
 • Je fungeert als aanspreekpunt van en rapporteert op regelmatige basis aan de projectverantwoordelijke van VDAB.
 • Je staat in voor de administratieve opvolging van het project.

Profiel

Je beschikt minimaal over een bachelordiploma in een sociale richting. Ervaring in het begeleiden van laagtaalvaardigen/laaggeschoolden naar werk is aangewezen. Een pedagogisch diploma is een meerwaarde.
Je bent communicatief en organisatorisch vaardig en beschikt over de nodige maturiteit om de partners in het project aan te sturen. Daarnaast ben je administratief nauwkeurig.
Je ziet het uitwerken van een nieuw project als een uitdaging. Je streeft van nature telkens naar verbetering en optimalisering en houdt van pionierswerk.
Je bent in het bezit van een rijbewijs B en hebt er geen probleem mee om je erg regelmatig binnen West-Vlaanderen te verplaatsen. Sporadisch ben je op pad in de Eurometropool (Henegouwen, Noord-Frankrijk).
Je hebt een goede kennis van Frans en Engels.

Aanbod

Een gevarieerde en uitdagende functie in een zeer dynamische, professionele en mensgerichte organisatie.
Je werkt binnen een team van 35 enthousiaste collega's.
Een voltijds contract van 2 jaar met oog op aansluitend een contract van onbepaalde duur.
Verloning B1C binnen PC329, relevante werkervaring wordt meegenomen.
Maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.

Interesse

Dien uw sollicitatiebrief en CV in via de website www.mentorvzw.be.
We zoeken iemand die zo snel mogelijk in dienst kan treden en hebben op 12 maart 2018 een eerste ronde afgesloten.
Nieuwe kandidaturen zullen in een eventuele 2de ronde bekeken worden. Na invulling van de functie wordt de vacature verwijderd.
Wenst u meer informatie over deze vacature ? Contacteer Veerle Decoo (coördinator) via 0473/86.27.91.