OWAES

Wat

OWAES is de afkorting voor ‘Online WerkActivatie Ecosysteem’. Eenvoudiger verwoord is OWAES een online platform waar werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar worden gebracht.
Werkgevers bieden op het platform kortdurende opdrachten aan waardoor werkzoekenden kunnen ontdekken welke jobs hen interessant lijken en ze hun netwerk van werkgevers, werknemers en collega-werkzoekenden kunnen uitbreiden. Bovendien ontvangen werkzoekenden voor deze opdrachten credits die ze vervolgens zelf kunnen inzetten om gratis opleidingen te volgen of gebruik te maken van materiaal of infrastructuur die hen een stap dichter bij een job kan brengen.

Voor wie

OWAES richt zich in eerste instantie op werkzoekende 50+ers. Aangezien het project zich momenteel in een testfase bevindt, nodigen we echter alle werkzoekenden uit om het platform te bezoeken, uit te testen en ons feedback te geven!

Waarom

Dit project werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op de huidige arbeidsmismatch.
Enerzijds zijn een heleboel mensen in Vlaanderen op zoek naar een job, anderzijds zijn er in verschillende sectoren moeilijk in te vullen vacatures. Bovendien ervaren 50+-ers zich soms miskend in hun jobmogelijkheden. Met het project OWAES brengen we werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar zodat beide partijen elkaar beter leren kennen en op elkaar beroep kunnen doen.

Hoe

Het eigenlijke platform, een ‘oefenplatform’ en heel wat meer informatie is te vinden op www.owaes.org.
Elke woensdagvoormiddag van 9u tot 12u kan je terecht bij Mentor vzw in de Wandelweg 11a, 8500 Kortrijk met vragen of problemen en/of om te oefenen in de computerklas. Vraag naar Frank!

Contact
Voor meer informatie kan u terecht bij:

Marjolein Debergh
Projectverantwoordelijke
m.debergh@mentorvzw.be
 
 
In dit project werkt Mentor vzw samen met Howest en Voka. Het project is mogelijk dankzij de steun van ESF Agentschap Vlaanderen.
             

type: