Tweede groep Wijsneuzen studeert af!

Na de eerste groep in juni, is er op 4 februari een tweede groep Wijsneuzen afgestudeerd. Deze keer bestond de groep uit 9 gemotiveerde vrijwilligers, die voor hun inzet beloond werden met een getuigschrift van Mentor vzw voor het volgen van de opleiding van 25 uur rond de sociale kaart van Kortrijk en sociale vaardigheden.

Naar goede gewoonte werden in de voormiddag nog bezoeken gebracht aan enkele sociale diensten in Kortrijk. Zo leerden de Wijsneuzen deze keer iets bij over de werking van het Justitiehuis, het Huis van de Mens en de RVA. Daarna werd er koers gezet naar het Achturenhuis om de voorbereidingen te treffen voor de namiddag…

De namiddag stond helemaal in teken van het afstuderen van de Wijsneuzen. Er werd een filmpje over de Wijsneuzen getoond en de gidsen werden uitgedeeld met een woordje uitleg. Daarna was er een koffietafel voorzien zodat de ‘senior’ en ‘junior’ Wijsneuzen elkaar konden ontmoeten en de aanwezige supporters konden kennismaken met de nieuwe lichting Wijsneuzen.

Als afsluiter kwam de nieuwe ‘peter’ van de Wijsneuzen de getuigschriften uitreiken. Voorzitter van OCMW Kortrijk Philippe De Coene nam met veel plezier de honneurs waar en feliciteerde alle Wijsneuzen met hun inzet.

Wil je meer te weten komen over de Wijsneuzen? Contacteer dan A’kzie via akzie@live.be.